Vereniging Belanghebbenden Urkerbos

info@isereenplekvoorons.nl

Is Urk nog wel betrouwbaar?

De burger mag in Nederland rekenen op het vertrouwensbeginsel in de overheid. Dat houd in dat de burger erop vertrouwen mag dat een door de overheid aangeboden mogelijkheid hem of haar niet in de problemen zal brengen. De burger mag er van uit gaan dat de overheid alle juridische consequenties voldoende onderzocht heeft voordat diezelfde overheid de burger laat tekenen, een besluit laat nemen, of een mogelijkheid aanvaard. 

In het geval van de camping adverteerde de overheid zelfs op de gemeentelijke website met de mogelijkheid om op de camping te gaan wonen. De burger hoefde het alleen maar te vragen. Op de gemeentelijke website stond geen eis, plicht, of voorkeur om dat schriftelijk te doen. Mondeling volstond. 

Bonusboete van de gemeente Urk
De burger kan niet diep genoeg in de ellende zitten of Urk geeft hem nog wel een trap na. De burger wordt met 15000 euro dwangsom bedreigd. Daarna volgt verwijdering van de camping. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de burger nu al op voorhand gedwongen om een schuurtje of een overkapping te slopen. De bonusboete bedraagt 1500 euro. De zorgvuldige menselijke maat van de gemeente Urk is werkelijk tot in alle details merkbaar. 

Lees verder in het Urkerland (klik hier)