Vereniging Belanghebbenden Urkerbos

info@isereenplekvoorons.nl

Het wegpestgedrag is van start door de gemeente Urk

De handhavers van de gemeente Urk lopen vrijwel dagelijks hun rondjes over de camping. Behalve als het regent, dan zie je ze niet. Deze handhavers fotograveren dagelijks de chalets en caravans om te zien of er één is die de vastgestelde 60 vierkante meter overschrijdt. Daarnaast controleert men met de rolmaat of het schuurtje niet groter dan 6 vierkante meter is. Ook de vergunningsvrije overkappingen worden met een kritische blik bekeken.

1,8 miljoen euro aan kosten tot 2027

Het rondjes lopen van de handhavers is gepland tot en met 2027. Dit gaat de gemeente naar schatting ongeveer 1,8 miljoen euro kosten. De burger betaalt dit uiteindelijk, daar heeft de elite op het gemeentehuis verder totaal geen boodschap aan. Hoe deze kosten zich verhouden tot de rij Urkers iedere week voor de voedselbank, daar houdt men zich niet mee bezig. 

Slagboom gegevens gaan direct naar Handhaving

Urk heeft de camping middels een schrijven gesommeerd de slagboomsleutel gegevens af te staan. Zo hoopt men aan te kunnen tonen dat iemand daar permanent woont. Mensen op de fiets en voetgangers vallen hier buiten.

Ook je energiegebruik wordt per maand bekeken

De privacyschendende eisen van de gemeente Urk stoppen hier niet bij. Men eist ook de data van de energiemeters. Hoe ze dat kunnen bekijken bij chalets die in de winter een kachel aan hebben ter bescherming van hun bezit is vooralsnog onduidelijk. Handhaving is naast dit ook nog onbekend met de kilowatuurstanden van chalets die bedekt zijn met zonnepanelen. Op basis van het stroomgebruik is het dan lastig om te zeggen of er bewoning plaats vindt of niet.

Juridisch onderzoek

Momenteel wordt juridisch onderzocht of we hier een zaak van kunnen maken. Verdere informatie volgt via de app-groep en de mailing.

Gluren bij de buren

Al met al is de gekozen Urker overheid initimiderend bezig met de wandelende blauwe jassen op de camping. Het slaapt niet fijn als er type’s voor de zoveelste keer over de schutting lopen te gluren. Maar waarschijnlijk is dit gedrag eigen voor een van oorsprong Christelijke gemeente die pretendeert zorgvuldig om te gaan met de situatie van de burgers op de camping.

In ieder geval hoef je ze niet binnen te laten. Uitsluitend met een geschreven en ondertekend bevel van de Burgemeester is dit toegestaan.
Als je het gesprek opneemt dan is dit toegestaan, wat handhaving verder ook beweert. Het is wettelijk toegestaan om dit te delen met de advokaat of jurist. Handhaving beweert stellig het tegendeel, maar dit is alleen om je te intimideren.