Vereniging Belanghebbenden Urkerbos

info@isereenplekvoorons.nl

Tiny House Parken op de gemeente agenda!

Commissie gemeente maakt plannen voor Tiny House Park

Een jaar geleden stond op onze site een pagina over Tiny House Parken. De gemeente deed het  toen af als “onhaalbaar” en “onmogelijk”.

Bijna een jaar verder…

Nu 9 maanden verder staat het op de agenda om te onderzoeken en eventueel uit te voeren. Tijdens de commissie vergadering 24/4/2024 werden ook de Tiny House Parken als mogelijkheid genoemd. Onder andere de Startblock woningen werden als mogelijkheid gezien. De directie van Startblock was ook aanwezig in de raadszaal om kennis te nemen van de koerswijziging van de gemeente, 

De komende 10 jaar zijn er 185 woningen per jaar nodig

De woningnood is hoog op Urk. Dat heeft geleid tot voor de gemeente Urk onorthodoxe plannen zoals een Tiny House Park. Deze zouden kunnen staan op grondgebieden die geen zware stenen woningen kunnen dragen. Een Tiny House weegt ongeveer 15.000 kilo en dat zou ideaal zijn voor plaatsing op zwakke gronden. 

De vereniging denkt graag mee

Wij als vereniging willen graag meedenken over de praktische uitvoering van deze plannen. Immers, we zijn een bevolkingsgroep(je) die al decennia lang ervaring heeft in wonen op een kleiner oppervlak in een groene omgeving waarbij zelfvoorzienendheid hoog in het vaandel staat. 

Multifunctioneel

Een senior heeft ongeveer dezelfde wensen als een jongere qua bewoning. Beiden hebben voldoende aan een compacte woonvorm waar ruimte is voor 1-2 personen om in te leven. Een Tiny House voldoet aan deze norm, ze zijn niet ontwikkeld voor grote gezinnen. Plaatsing van deze woningen kan aldus als duurzaam worden bestempeld waarbij tevens de wijk een goede mix van jong en oud kan waarborgen.